Cerchez a fost selectat pentru acest post in cadrul proiectului de recrutare a managerilor Hidroelectrica derulat de Euro-Insol si Hidroelectrica in anul 2013 cu firma Pedersen&Partners, unde s-a clasat pe primul loc. 

Din octombrie 2009 si pana la angajarea la Hidroelectrica a fost director de achizitii la Tiriac Holdings (Tiriac Auto, Tiriac AIR, Tiriac Real Estate si Tiriac Financial). Anterior acestei functii, el a lucrat la Hewlett Packard Bucuresti & Geneva, pe pozitia de director de achizitii (2005-2007) si director de strategie si achizitii din noiembrie 2007 pana in octombrie 2009. 

"Evolutia pretului energiei in piata pune presiune pe toti producatorii sa-si optimizeze costurile. O companie care are achizitii anuale de peste 100 milioane de euro, evident ca are nevoie de o noua abordare si viziune care sa tina cont de acest deziderat. Pana la momentul primei insolvente, 20 iunie 2012, produsele sau serviciile mai mult sau deloc necesare Hidroelectrica, se achizitionau la valori intre 3 pana la 18 ori pretul pietei. Evident, aceste practici au incetat. Dar inca e loc de reduceri de cel putin 10 milioane de euro anual prin derularea unor proceduri, negocieri si achizitii care sa urmareasca obtinerea celui mai bun pret pentru companie", a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica. 

Hidroelectrica este controlata de stat prin Departamentul pentru Energie.  Compania este in insolventa din februarie, a doua oara in mai putin un an, prima procedura fiind deschisa in perioada iunie 2012 - iunie 2013.