Profitul net al Berkshire Hathaway a scazut cu 9% in trimestrul al doilea fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, la 3,11 miliarde dolari, dupa ce pierderile din derivate financiare au crescut de peste patru ori, de la 271 milioane dolari la 1,17 miliarde dolari, potrivit Bloomberg.

Profitul operational s-a plasat insa cu mult peste estimarile analistilor, datorita performantelor diviziei de asigurari, fabricilor, companiei de energie si celei feroviare, aflate in portofoliul holdingului, scrie Mediafax.

Warren Buffett (81 de ani) a construit Berkshire Hathaway pe parcursul a patru decenii prin achizitii succesive. In prezent, holdingul are afaceri in domeniul productiei de energie, transportului de marfuri, asigurarilor, si vinde o gama variata de produse de larg consum, de la inghetata la lenjerie intima.

Valoarea neta a activelor grupului a crescut la 177,4 miliarde dolari la sfarsitul lunii iunie, iar rezervele de numerar au avansat la 40,7 miliarde dolari.

Actiunile Berkshire Hathaway au inchis vineri la New York in urcare cu 1,7% si afiseaza o crestere de 12% pe ansamblul acestui an, in timp ce indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 11%.