Noua fabrica, a carei constructie a inceput in decembrie 2013, are o suprafata de 70 de hectare si o capacitate de debitare anuala de 800.000 metri cubi lemn rotund, provenit exclusiv din paduri din Romania si din alte tari precum Polonia, Ungaria, Austria, Croatia, Slovenia etc, transmite Agerpres.

In urma acestei investitii, Holzindustrie Schweighofer devine unul dintre cei mai mari angajatori privati din zona.

Este a treia fabrica de cherestea a companiei in Romania, dupa cele de la Sebes si Radauti, operand in tara noastra si o fabrica de panouri incleiate din lemn masiv, la Siret, si una de panel, la Comanesti.  

De la intrarea pe piata locala si pana in prezent, Holzindustrie Schweighofer a investit 778 milioane euro in Romania, in ultimii patru ani, contribuind la bugetul statului cu peste 100 milioane de euro.  

Compania importa anual din tarile vecine peste un milion metrei cub de lemn sub forma de bustean, pentru care se platesc taxe de peste 40 milioane lei.  

Potrivit unui raport al Agentiei pentru Investigatii de Mediu (Environmental Investigation Agency), aproximativ 50% din lemnul taiat in Romania a provenit, in ultimul deceniu, din surse ilegale, iar in majoritatea cazurilor investigate destinatia lemnului ilegal a fost Schweighofer.

Compania austriaca a contestat informatiile facute publice de EIA.