"Eu ma concentrez pe jocul meu, nu pe banii din cont. Ar trebui sa ii cheltui? Financiar vorbind nu am obiective, eu imi doresc sa castig turnee, sa urc in clasament, restul vine de la sine. Obiectivele mele raman castigarea unui trofeu la dublu masculin (n.r. - la turneele de Grand Slam), sa particip la Jocurile Olimpice, sa intru in primii cinci in clasament, sa particip la Turneul Campionilor si bineinteles Cupa Davis", a explicat Tecau, potrivit Mediafax.

Horia Tecau este multumit de jocul sau la Australian Open si isi acorda nota 9. "Dupa ce am incercat la simplu atatia ani am zis sa incerc si la dublu, iar rezultatele au venit repede. Cu Andrei (n.r. - Andrei Pavel) am vorbit dupa fiecare meci disputat la Australian Open, el a avut un rol important pentru ca, in acel an in care am sarit de pe locul 90 pe 40, cu ajutorul lui am intrat direct pe tablou la multe turnee. In principiu sunt multumit de jocul meu, dar mai sunt procedee pe care trebuie sa le imbunatatesc. Sper sa ajung cat mai sus. Dupa jocul de la Australian Open cred ca mi-as da nota 9", a declarat tenismenul.

Entuziasmul dupa victoria de la dublu mixt nu l-a lasat pe tenismanul roman sa doarma deloc in cele 30 de ore cat a durat drumul din Australia pana in Romania. "Cu Bethanie (n.r. - partenera sa de dublu mixt, Bethanie Mattek-Sands) ma cunosc de la 14 ani, de la juniori, sunt prieten si cu sotul ei. Anul trecut am jucat prima oara impreuna, este foarte curajoasa. E mai nonconformista prin echipament si prin atitudine, dar e foarte prietenoasa. O sa o invit si la Constanta in vizita, desi nu stiu cat timp are sa vina in Romania. Ma bucur ca am reusit sa castigam. In finala a fost un meci foarte intens, noi am incercat sa castigam fiecare punct, iar la sfarsit deodata ne-am trezit ca s-a terminat meciul si am castigat. Nu pot sa spun in cuvinte ce am simtit si ce am trait. Nici nu mai tin minte exact ce am facut, ne-am bucurat, cred ca eram penibili, dar asa ne-am bucurat noi. De atunci n-am reusit sa dorm nici macar o ora tot drumul pentru ca am retrait etapele prin care am trecut in ultimele doua saptamani", a mentionat jucatorul roman.

Credincios, Horia Tecau spune ca Noul Testament nu ii lipseste niciodata din bagaj atunci cand pleaca la turnee. "Noul Testament il am cu mine peste tot. Imi da o stare de liniste cand il tin pe noptiera in camera de hotel. O sa il iau cu mine si de acum inainte", precizeaza tenismanul.

Intampinat la Salonul Prezidential de la Aeroportul Henri Coanda de parinti si de presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ruxandra Dragomir, Horia Tecau stie exact ce isi doreste dupa victoria de la Australian Open: "Deocamdata primul lucru pe care mi-l doresc este sa dorm si sa ma imbrac putin pentru ca aici e frig, cred ca sunt -10 grade. Apoi cred ca mama ma asteapta cu mancaruri traditionale, stie ce imi place cand vin acasa, sarmale, zacusca, bucate traditionale. Daca stiam ca o sa fiu primit la Salonul Prezidential ma straduiam sa castig si la Wimbledon".

Tenismanul a aratat trofeul jurnalistilor prezenti la Aeroport. "Am primit si eu si Bethanie cate o replica in miniatura a trofeului cu numele nostru gravat e el. Trofeul a ramas la organizatori. Cu Bethanie vreau sa jucam la Roland Garros, dar depinde de ea pentru ca joaca si la simplu. Daca nu are accidentari atunci o sa jucam si la Roland Garros", a explicat el.

Tecau si-ar dori in Romania mai multe baze sportive, mai multi specialisti si ai multi sponsori pentru tenismeni. "Eu m-am antrenat peste tot, am fost plecat ani buni in America, m-am antrenat si prim Spania, de cativa ani stau in Romania, perioada de pregatire de iarna o fac la Academia lui Trifu din Florida. Intr-adevar, mi-as dori sa avem mai multe baze sportive, mai multi specialisti, mai multi sponsori in Romania, dar eu incerc sa imi fac treaba cum pot deoarece cariera unui jucator de tenis poate sa fie scurta, nu stii niciodata ce urmeaza", a adaugat tenismanul.

Horia Tecau sustine ca titlul de la Australian Open la dublu mixt ramane in istorie pentru el chiar daca fostul tenisman Ilie Nastase il indeamna sa joace in turneele de simplu. "Ilie Nastase m-a criticat? Nu stiu... acest rezultat, acest titlu la dublu mixt poate reprezenta ceva diferit pentru oricine. Dar pentru mine, care joc doar dublu si dublu mixt, ramane in istorie", a spus Tecau.

Presedintele FRT, Ruxandra Dragomir, i-a inmanat lui Tecau un trofeu de excelenta pentru titlul castigat la Australian Open. "Victoria si trofeul adus Romaniei ne onoreaza. Horia prin jocul si rezulatele sale face cinste tenisului romanesc. De aceea, din partea Federatiei Romane de Tenis ii ofer un mic trofeu de excelenta. Sper sa am multe ocazii de a oferi trofee si de acum incolo", a spus Ruxandra Dragomir.

A castigat primul titlul de Mare Slem din cariera

Horia Tecau si americanca Bethanie Mattek-Sands, cap de serie numarul 8, au castigat, duminica, proba de dublu mixt la Australian Open, primul Grand Slam al anului, dupa victoria in fata perechii Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India), favoritii 5, scor 6-3, 5-7, 10-3.

Prezenta lui Horia Tecau in finala unui turneu de dublu mixt a fost prima a unui roman din 1979. Ultimii romani ce au disputat o finala de Grand Slam au fost Virginia Ruzici si Ion Tiriac, care in 1979 pierdeau in ultimul act al turneului de la Roland Garros.

Ilie Nastase are in palmares doua titluri la doua la dublu mixt, ambele la Wimbledon, cu jucatoarea americana Rosemary Casals, in 1970 si 1972, fiind pana duminica singurul roman care triumfase in aceasta proba.

Citeste si:

Succes romanesc in Australia, dupa 4 decenii de absenta. Horia Tecau a obtinut primul titlu de Mare Slem din cariera. Cat costa performanta in tenis VIDEO