Venitul din vanzarile de calculatoare personale a urcat cu 12% in cel de-al treilea trimestru fiscal fata de anul trecut, la 8,65 de miliarde de dolari. Vanzarile de desktopuri au inregistrat un avans de 9%, iar cele de laptopuri de 18%.

"Credem ca putem continua sa castigam pe piata calculatoarelor, pentru ca avem o linie de produse foarte buna", a explicat CEO-ul HP, Meg Whitman. 

In ciuda acestor cresteri, venitul net la nivelul companiei a urcat doar cu 1,3% in trim. III fiscal, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 27,6 miliarde de dolari, intrucat alte divizii ale companiei au inregistrat venituri mai mici sau similare celor din trimestrul precedent. 

Din 2011, de cand a preluat conducerea HP, Whitman a reusit sa readuca pe profit compania si sa ii stabilizeze situatia financiara. Ea si-a bazat planul de restructurare pe reducerea costurilor si pe introducerea pe piata a unor noi produse, cum ar fi imprimantele 3D. In aceasta perioada, aproximativ 50.000 de angajati au fost disponibilizati.