Les Hinton, care este si directorul publicatiei Wall Street Journal, a fost intre anii 1995 si 2007 presedintele filialei britanice a grupului News International.

"Am vazut sute de articole despre greselile profesionale, reale si presupuse, comise in timp ce eram presedintele executiv al News International si director al companiei", a declarat Les Hinton, intr-un comunicat de presa.

"Durerea cauzata unor oameni nevinovati este de neimaginat. Faptul ca eu nu eram la curent cu ceea ce se pare ca s-a produs este lipsit de importanta si, tinand cont de circumstante, consider ca este o decizie buna ca eu sa demisionez de la News Corp si imi cer scuze fata de acele persoane care au fost ranite de actiunile publicatiei News of the World", a adaugat Les Hinton.

Hinton a negat ca ar fi oferit marturii mincinoase in fata comisiilor parlamentare britanice care l-au audiat pe aceasta tema in martie 2007 si septembrie 2009.

Scandalul interceptarilor News of The World clatina un imperiu de 7,6 miliarde de dolari

"A murit de rusine": tabloidul News of the World s-a inchis dupa 168 de ani de aparitie. Murdoch ar putea vinde intreaga divizie de ziare

Acest nou episod din scandalul News Corp a avut loc intr-o perioada in care insusi Rupert Murdoch si-a prezentat, vineri, o serie de scuze inedite, iar protejata lui Rebekah Brooks, in varsta de 43 de ani, si-a prezentat demisia.

Rebekah Brooks, inainte de a conduce News International, a coordonat activitatea redactiilor a doua tabloide britanice din acest grup, The Sun si, mai ales, saptamanalul News of the World, banuit ca a interceptat telefoanele mobile a circa 4.000 de persoane - politicieni, membri ai familiei regale si rude sau apropiati ai familiilor soldatilor ucisi in Irak si Afganistan.

Anuntand demisia lui Les Hinton, in varsta de 67 de ani, Rupert Murdoch i-a adus un omagiu celui care a fost colaboratorul sau timp de peste 52 de ani in cadrul grupului de presa in care acesta a debutat la varsta de 15 ani: "Faptul ca aceasta epoca are parte de un sfarsit imprevizibil, profesional si nu personal, reprezinta un motiv de mare tristete pentru mine".

Magnatul Rupert Murdoch prezinta scuze, intr-o scrisoare care a fost publicata sambata in presa britanica, pentru scandalul interceptarilor telefonice in care este implicat fostul tabloid News of The World.

"Activitatea News of the World era de a le cere socoteala altora. Dar a esuat cand a trebuit sa dea el socoteala", scrie Rupert Murdoch intr-un material intitulat "Ne pare rau".

Scandalul de la News of the World se intinde si la alte publicatii ale lui Murdoch. Magnatul pierde o achizitie de 12,5 mld. dolari