"Incepand din aceasta luna se va implementa un program de retragere voluntara a personalului, care se va efectua conform unor masuratori si in mod controlat. Acest program se va desfasura pe toata durata anului 2013 si va fi revizuit la sfarsitul anului pentru a vedea daca este nevoie sa fie prelungit si in anul 2014. Obiectivul acestui plan este reducerea lunara a personalului astfel incat operatiunile companiei sa nu fie afectate sau intrerupte. Obiectivul este ca pana la sfarsitul anului personalul companiei sa fie redus cu 10%", se arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit proiectului bugetului de venituri si cheltuieli propus pentru acest an, Tarom ar putea incheia 2013 cu 2.030 de angajati. Comparativ, bugetul din 2012 prevedea un numar de 2.196 de salariati la finele anului.

Directorul general executiv al Tarom, Christian Heinzmann, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca in opinia sa si raportat la nivelul actual al flotei, compania ar trebui sa aiba in jur de 1.500 de angajati la nivelul anului 2015, cand isi propune sa revina pe profit, conform planului de management.