Potrivit acestora, ING si Qatar National Bank ar fi interesate de preluarea tuturor operatiunilor HSBC din Turcia nu doar de divizia de retail banking, dar discutiile sunt intr-o faza incipienta, scrie Agerpres.

Grupul ING este deja prezent pe piata din Turcia dar a anuntat ca aceasta este o piata de crestere pentru banca.

In luna februarie a acestui an directorul general de la HSBC, Stuart Gulliver, a declarat ca subsidiarele cu probleme ale bancii, cele din Brazilia, Mexic, Turcia si SUA, au la dispozitie maximum doi ani pentru a-si imbunatati rezultatele in caz contrar urmand sa fie vandute.

Divizia HSBC din Turcia a inregistrat anul trecut pierderi de 64 milioane de dolari din cauza unor limite impuse de autoritatile de reglementare la dobanzile pentru cardurile de credite si overdrafturi. HSBC are cea de a 13-a retea bancara din Turcia, cu mult in urma liderilor Isbank si Garanti Bank.

Marti, ING a anuntat ca va vinde un nou pachet de actiuni la fosta sa subsidiara de asigurari, NN Group, ceea ce ii va diminua participatia la sub 50%, un nivel la care ING va putea sa faca din nou achizitii. Cele 45 de milioane de actiuni NN Group pe care ING urmeaza sa le vanda sunt evaluate la 1,2 miliarde de euro. In urma acestei operatiuni participatia bancii olandeze la NN Group va scadea pana la 42,4%, de la 54,8% in prezent.

Potrivit termenilor acordului pachetului de asistenta in valoare de 10 miliarde de euro, de care a beneficiat ING din partea statului olandez in 2008, banca nu avea voie sa faca achizitii pana cand participatia sa la NN Group nu va scadea sub 50%.

In Romania, ING Bank a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net de 82 milioane de lei, in crestere cu 9% fata de cel din perioada similara a anului trecut.