Sebastian a povestit cum în mod uimitor, faptul că a fost exmatriculat dintr-un liceu de top în România i-a deschis drumul succesului în Statele Unite, dar și despre întâlnirea cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg și CEO Apple, Tim Cook. Au fost evenimente care l-au determinat să-și aleagă drumul într-o perioadă tulbure, când nu știa ce să facă cu viața lui, mai departe.

Sebastian, care acum are 22 de ani, a venit acum o săptămână din Los Angeles, California, pentru a-și vedea familia din România.

„Mă pregătesc de sărbători, am venit mai devreme decât de obicei pentru că îmi e frică de situația cu granițele, nu se știe cum se închid granițele și am zis să fiu precaut. Pe lângă a fi alături de familie, am și multe proiecte, proiecte muzicale, mai am și proiecte educaționale la care lucrez și am venit să începem să ne mișcăm.”

Vitalie Cojocari: Dacă ai vota, cu cine ai face-o?

Sebastian: „Nu am drept de vot, aș vota doar din prisma faptului că mă influențează și pe mine, ca rezident al Americii, din punctul ăsta de vedere mi-aș dori să votez, dar nu vreau să spun cu cine aș vota aici, e un subiect foarte sensibil și fiecare are o proprie opinie. Nu sunt de acord cu toate principiile unui singur candidat dar nu mai contează cu cine aș vota, alegerile s-au terminat, rezultatele au fost publicate”.

Vitalie Cojocari: Ești cel cel mai tânăr milionar din Silicon Valley, este adevărat?

Sebastian: „Cu siguranță este adevărat, oricum îmi displace foarte tare când lumea categorizează în funcție de venituri sau că mi se pun astfel de etichete, milionarul sau cel mai tânăr nu știu ce, pe lângă că e un mod pervers de a descrie o persoană, reflectă niște valori pe care eu nu le reprezint. Adică eu nu am plecat niciodată cu gândul să fac bani, bineînțeles îmi doresc să am un succes financiar și să mă pot întreține, dar nu asta a fost misiunea mea niciodată și nu astea sunt valorile pe care vreau la rândul meu să le transmit mai departe. Bineînțeles, mă onorează titlul, sunt foarte bucuros și mândru de tot ce am reușit și faptul că pot să duc numele țării mai departe pentru că oriunde se scrie despre mine, și în State și în afară, se menționeză mereu că sunt român și emigrant, deci din punctul ăsta de vedere sunt mândru dar nu mă mândresc așa mult cu titulatura asta de milionar sau cu partea financiară pentru că nu ăsta e obiectivul meu și nu asta vreau să promovez mai departe. Vreau să promovez alte principii și alte valori care m-au propulsat acolo și care m-au dus în punctul în care sunt azi”.

Vitalie Cojocari: Ce înseamnă valoarea banului pentru tine?

Sebastian: „Valoarea banului este libertatea, faptul că mă pot trezi dimineața și nu trebuie să-mi spună cineva ce trebuie să fac, am libertatea de a-mi selecta proiectele la care vreau să lucrez și să le fac din drag, cred că asta e munca pe care o depunem în fiecare zi, este secretul unei vieți fericite și productive și banul îți oferă libertatea din acest punct de vedere, în a fi mai selectiv și a avea mai multă libertate în alegerile tale.”

Continuarea si VIDEO pe www.stirileprotv.ro.