Potrivit unui comunicat de presă postat duminică seara pe site-ul companiei, în vederea reducerii contactului apropiat între angajaţii societăţii, pentru prevenirea şi limitarea apariţiei unor cazuri de infecţie cu COVID-19, Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020 a impus luarea unor măsuri restrictive inclusiv în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor operatorilor economici, o parte din activitatea economică a ţării fiind redusă semnificativ cu consecinţe directe asupra consumului de energie electrică la nivel naţional.

În acest context, în perioada ianuarie - martie, CE Oltenia a înregistrat o reducere semnificativă a vânzărilor de energie electrică, respectiv a veniturilor companiei, ce se va accentua în lunile următoare. Pentru evitarea unor grave prejudicii cu efecte pe termen lung asupra angajaţilor, este necesară reglementarea unor măsuri de reducere temporara a activităţii, fără încetarea raporturilor de muncă.

"În acest sens, s-a stabilit la nivelul fiecărei entităţi organizatorice schema minimă de personal care poate asigura desfăşurarea activităţii în condiţii de siguranţă şi întreruperea/reducerea temporară a activităţii societăţii în perioada 13 aprilie - 5 iunie, ce va avea ca efect programarea, în acest interval, a unui număr de minim 17 zile lucrătoare în şomaj tehnic /salariat, într-o singură tranşă sau în cel mult două tranşe. În intervalul 13 aprilie - 10 mai vor intra în şomaj tehnic un număr de 6.532 de salariaţi din totalul de 12.860, urmând ca restul salariaţilor să intre în şomaj tehnic în intervalul 11 mai - 7 iunie", se precizează în comunicatul CEO.

Aceeaşi sursă arată că, pe perioada şomajului tehnic, salariaţii CE Oltenia vor beneficia, conform Contractului Colectiv de Muncă la nivel de societate, de o indemnizaţie brută reprezentând 75% din salariul de bază, spor vechime şi adaos lunar.