Noua linia aseptica de imbuteliere, cea mai mare unitate de profil detinuta de Coca-Cola in sud-estul Europei, a fost pusa in functiune in iulie 2013 si produce Cappy Pulpy la PET de 0,33 litri si 1,5 litri, avand o capacitate de productie de pana la 36.000 de sticle pe ora, transmite Mediafax.

Inaugurarea a avut loc in prezenta lui Muhtar Kent, presedintele si CEO The Coca Cola Company, a directorului executiv al Coca Cola HBC AG, Dimitris Lois, si a premierului Victor Ponta, a fost de 22 de milioane de euro. 

Victor Ponta a afirmat ca Guvernul nu a primit de la Coca-Cola o solicitare pentru acordarea unui ajutor de stat in vederea acestei investitii, dar ca daca vor primi o astfel de cerere autoritatile romane vor sprijini financiar compania. 

Muhtar Kent a afirmat ca bautura produsa la Ploiesti este destinata pietelor din mai multe tari din Europa, precum Romania, Ungaria, Croatia, Cehia, Slovacia, Bosnia si Bulgaria, urmand sa ajunga la aproximativ o suta de milioane de consumatori. 

Kent a spus ca, din 1991 si pana in prezent, Coca-Cola a creat, in cele trei fabrici din Romania, aproximativ 2.000 de locuri de munca, iar studiile arata ca pentru fiecare loc de munca creat de Coca-Cola in Romania s-au creat alte 11 locuri de munca in industria adiacenta.