Administratorul Pfeiffer Vacuum România, Pascal Fesneau, care este şi consul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, a explicat miercuri la inaugurare că noua facilitate de producţie va servi activităţilor de prelucrări mecanice şi producţiei de piese necesare pentru realizarea pompelor de vid.

"Spaţiul de lucru din Parcul Industrial Nervia, situat în comuna Apahida, lângă Cluj-Napoca, va servi activităţilor de prelucrări mecanice, de producţie piese pentru pompe industriale de vid, care se asamblează în Germania şi Franţa, respectiv de reparaţie a acestor pompe, în condiţiile în care s-a dorit extinderea producţiei. Ne propunem şi creşterea numărului de angajaţi, de la 74 la 100", a spus Fesneau, potrivit Agerpres.

La evenimentul inaugural au participat şi ambasadorul Franţei, Michele Ramis, şi cel al Germaniei, Cord Meier-Klodt, care la rândul lor şi-au declarat încrederea în acest parteneriat franco-germano-român, care stă la baza funcţionării fabricii din Apahida.

Diplomatul francez consideră că investiţia este una importantă, care va permite companiei o creştere a producţiei. "De asemenea, demonstrează că România creşte performanţele de dezvoltare în domeniul inovării şi competiţiei legate de calitatea produselor", a mai spus ambasadorul Franţei la Bucureşti, Michele Ramis.

La rândul său, ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a subliniat importanţa colaborării trilaterale în succesul deschiderii acestei fabrici şi a spus că aceasta reprezintă şi modelul rigurozităţii germane de producţie, ale cărei caracteristici sunt precizia şi ordinea.

Compania Pfeiffer Vacuum activează în România din 2003, noua fabrică din Cluj-Napoca fiind a opta din cadrul companiei, restul fiind situate în Germania, Franţa, SUA, China şi Vietnam.

Grupul Pfeiffer Vacuum a fost înfiinţat în 1890 în Germania şi este unul dintre liderii pe piaţa globală a pompelor de vid, cu o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de euro în 2017.