Presedintele CIS arata ca actiunile clasei politice din aceste zile aduc noi incertitudini peste cele deja existente si au ca efect scaderea increderii consumatorilor si investitorilor.

Totodata, lipsa de stabilitate si predictibilitate sunt bariere importante pentru investitori, iar acestea pot produce efecte cu atat mai grave acum, cand Romania are atat de multa nevoie de capital, potrivit sursei citate.

"Membrii Consiliului Investitorilor Straini au investit sume importante pe termen lung si vor continua sa fie prezenti in Romania, chiar si dupa ce mandatele actualilor politicieni se vor incheia. Nu se pune problema unor retrageri de capital din Romania. Investitorii sunt interesati sa continue sa investeasca in Romania, pentru ca potential pe termen lung exista. Romania ar trebui sa profite mai mult de atuurile sale, sa-si intareasca pozitia economica in regiunea Europei de Sud Est, dar acestea nu sunt posibile in lipsa predictibilitatii si a increderii investitorilor in mediul de afaceri", a spus seful CIS, potrivit Mediafax.

Steven van Groningen este si presedintele si directorul executiv al Raiffeisen Bank.

Consiliul Investitorilor Straini, infiintat in 1997, este asociatia celor mai importanti investitori straini din Romania. CIS are in prezent 128 companii membre, cu investitii cumulate in Romania de aproximativ 40 miliarde euro. Consiliul include companii multinationale cu peste 185.000 de salariati in Romania.