"Nu vreau sa iau singur Oltchimul. Stefan Vuza a venit azi la mine si mi-a propus sa particip alaturi de el la privatizarea Oltchim. A zis ca vrea sa mai vorbeasca cu inca 2-3 oameni de afaceri romani puternici", a spus Niculae.

El a adaugat ca este interesat de preluarea Oltchim, insa mai intai ar vrea sa vada un audit al companiei, pe care i l-a promis Vuza.

"Eu vreau sa vad un audit pana sa ma decid, ca sa stiu care este situatia acolo. Vrem sa investim in Oltchim, dar pana cand nu vad auditul nu va pot spune o suma", a mai spus omul de afaceri, citat de Mediafax.

Chimcomplex, unul dintre investitorii interesati de privatizarea Oltchim, a mentionat marti ca va fi sustinut in proces de un consortiu de companii locale, inclusiv grupul Interagro, raspunzand astfel declaratiilor premierului Ponta potrivit carora compania ar fi prea mica pentru a prelua combinatul.

"In legatura cu declaratia primului ministru, domnul Victor Ponta, sustinuta astazi, referitoare la procesul de privatizare a Oltchim, in care a fost adus in discutie potentialul financiar al Chimcomplex, Grupul SCR (din care face parte si Chimcomplex) doreste sa precizeze mediului de afaceri si opiniei publice din Romania urmatoarele: in cadrul proiectului Oltchim, pe langa experienta si managementul afacerilor cu produse chimice in Europa de Est ale Chimcomplex, resursele financiare si capacitatile industriale ale grupului SCR, sunt implicate si alte grupuri industriale din Romania. Acestea vor fi angrenate in proiectul Oltchim, inclusiv pana la nivelul productiei de etilena, cum este cazul grupului Interagro", se arata intr-un comunicat al grupului Societatile Comerciale Romane, detinut de omul de afaceri Stefan Vuza.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca situatia Oltchim (OLT) nu este una fericita, deoarece o oferta este "exotica", iar cei de la Chimcomplex sunt prea mici pentru a prelua combinatul, dar termenul de privatizare nu va mai fi amanat, iar compania va intra in administrare speciala daca ofertele nu sunt acceptate.

Ponta s-a intalnit la Palatul Victoria, cu ministrul Economiei si seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) pentru o discutie privind situatia de la Oltchim, intalnire la finalul careia a sustinut o conferinta de presa.

Pana la termenul limita, luni, 17 septembrie, ora 12:00, au depus oferte trei cumparatori: PCC SE, inregistrata in Germania, presedintele PP-DD, Dan Diaconescu si omul de afaceri Stefan Vuza, prin doua firme, Chimcomplex si Aisa Invest din Cluj. Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim a fost prelungit pana joi, 20 septembrie, la ora 12:00, a anuntat, luni, seful OPSPI, Remus Vulpescu, precizand pana pe data de 22 septembrie trebuie informati reprezentantii FMI cu privire la inceperea negocierilor cu investitorii.

Inceperea negoicierilor cu investitorii care au depus oferte la Oltchim reprezinta preconditie pentru aprobarea celei de-a sasea evaluari a acordului cu Fondul Monetar International. Boardul director pentru discutarea evaluarii acordului cu Romania este programat pentru a doua parte a acestei luni. Seful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer, a anuntat in august ca evaluarea nu va fi aprobata de consiliul director daca vreuna dintre cele patru preconditii nu este indeplinita.