Compania a bugetat pentru anul in curs un avans al cifrei de afaceri comparabil cu cel din 2014 si continuarea programului de investitii in noul depozit si terminal crossdock inaugurate in ultimul trimestru al anului trecut, se arata intr-un comunicat al KLG Europe Logistics Romania.

Anul trecut, compania a consemnat o cifra de afaceri de 25 milioane de euro.

"Strategia pe termen mediu si lung se bazeaza pe o crestere organica, de aceea am ales un avans liniar, care sa ne permita dezvoltarea pe care o dorim. Atingerea pragului de 25 de milioane de euro a fost prognozata bazandu-ne pe o deschidere tot mai mare a companiilor catre externalizarea serviciilor de logistica si distributie. Cresterea portofoliului de clienti reprezinta una dintre prioritatile acestui an si suntem optimisti deoarece deja purtam discutii avansate cu 10 noi companii care au ales sa externalizeze serviciile de distributie si logistica", a declarat Dragos Geletu, managing director KLG Europe Logistics Romania, intr-un comunita remis presei.

Cresterea afacerilor estimata pentru 2015 ia in calcul atat tendinta crescatoare a pietei de externalizare a serviciilor care nu sunt core-business cat si posibila influenta negativa a contextului international, cum ar fi criza din Rusia.

Pentru 2015, compania a stabilit un minim de investitii de 500.000 de euro, fondurile, din surse proprii, fiind destinate achizitionarii de echipamente si tehnologie pentru noua capacitate de depozitare. In 2014, KLG Europe Logistics Romania a finalizat un nou terminal crossdock, care a asigurat dezvoltarea cu aproximativ 20% a capacitatii de depozitare a companiei la nivel national.

Investitia in noul terminal a inclus, printre altele, construirea unei platforme de cross-docking de 5.000 de metri patrati, a unui depozit cu o suprafata de 5.000 metri patrati si 1.200 metri patrati de birouri.

"Costurile de amortizare a noii investitii ne-au determinat sa estimam ca marja de profitabilitate va ramane in parametrii din anii trecuti, astfel ca pentru 2015 estimam un profit brut de 1,3 milioane de euro", a adaugat Geletu.

Infiintat in 1918, grupul olandez KLG Europe opereaza la nivel international prin centre in Olanda, Marea Britanie, Romania si China. KLG Europe ofera servicii de logistica si depozitare, expeditii rutiere, interne siinternationale, grupaje si transport cargo, transport maritim si transport aerian. La nivel international grupul a inregistrat afaceri de 110 milioane euro in 2014.

In Romania, KLG Europe este prezenta din 2006, unde are centre de distributie in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca si Timisoara, care insumeaza o capacitate totala de depozitare de peste 50.000 metri patrati. KLG are in portofoliu clienti precum Domo Retail, LG, Panasonic, 3M, Timken, Akzo Nobel, Adidas, Wrigley, Orange, Den Braven, Red Bull, Natuzzi, Recas, Koyo, Brenntag, Dohler, RisoScotti, IPSO, Pigna, Ericsson, Coty, Policolor, Hardex si LC Waikiki.