Firma, candva cel mai mare nume din industria fotografica, planuia sa iasa din faliment in luna iulie.

Eastman Kodak a fost fondata in New York, acum mai bine de 100 de ani, si a fost un pionier in materie de utilizare a filmului in aparatele foto. Din cauza aparitiei tehnologiei digitale, cererea pentru produsele sale a scazut, iar compania nu a mai avut alta solutie decat sa ceara intrarea in faliment, pentru a se proteja. Din acel moment, Kodak si-a vandut mai multe ramuri ale afacerii si o serie de patente, intentionand sa revina acum pe piata si sa se specializeze in imprimare.

"Kodak este acum o companie diferita fata de cum o stia lumea, diferita fata de cea care cerea intrarea in faliment", spune Andrew Dietderich, reprezentantul legal al firmei.

Judecatorul american pe probleme de faliment, Allan Gropper, a aprobat planurile companiei, asa ca aceasta ar trebui sa revina pe piata in aproximativ doua saptamani. In schimb, desi majoritatea actionarilor sunt de acord cu schimbarile propuse, exista si fost angajati care se declara impotriva acestora.

Cel mai probabil, creditorii isi vor primi inapoi doar 5% din banii care li se cuvin, iar actionarii vor fi ultimii pe lista celor despagubiti.