Potrivit unui comunicat al companiei, estimarea de vanzari pe luna august este de peste 236 milioane de lei la o energie vanduta de peste 1.3 TWh.

"Profitul brut inregistrat dupa inchiderea contabila pe primele 7 luni din anul curent este mai mare cu peste 13% fata de aceeasi perioada a anului 2015 in conditiile in care cifra de afaceri de 1,9 miliarde de lei cumulata pana la sfarsitul lunii iulie 2016 este mai mica cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele financiare curente sunt cu atat mai bune cu cat acestea s-au ocazionat pe fondul diminuarii cifrei de afaceri", se precizeaza in comunicatul citat.

Potrivit acestuia, desi cantitatile produse in cele doua perioade de comparatie sunt aproape similare (10,6 TWh), scaderea veniturilor a fost generata de reducerea accentuata a preturilor in piata de energie de la 165lei/MWh in primele 7 luni din 2015, la 156lei/MWh in aceeasi perioada a anului curent.

Hidroelectrica a iesit din insolventa in luna iunie a acestui an, dupa patru ani de reorganizare judiciara.

Mai departe, dupa iesirea din insolventa, Ministerul Energiei, actionarul majoritar al Hidroelectrica, are in vedere listarea la bursa a unui pachet de 15% din actiunile companiei.

Compania a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 3,1 miliarde de lei si un profit de 1,1 miliarde de lei. Pentru acest an se asteapta obtinerea unui profit-record de 1,3 miliarde de lei.