Lenovo Group, cel mai mare producator de PC-uri, vrea sa finalizeze tranzactia luna aceasta, aproximativ 2.000 de angajati ai Fujitsu urmand sa se mute la Lenovo, sustine Nikkei, fara a preciza sursa informatiei.

Finalizarea tranzactiei ar face din Fujitsu a doua companie de asamblare a PC-urilor din Japonia, dupa NEC Corp. In 2011, Lenovo si NEC au format o societate mixta.

Joi, actiunile Fujitsu au urcat cu 7% in timp ce titlurile Lenovo au crescut cu 2%. Reprezentantii Fujitsu au declarat ca iau in considerare diverse optiuni pentru divizia de PC-uri, dar inca nu au luat nici o decizie.

In anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie 2016, Fujitsu a livrat patru milioane de PC-uri, in special in Japonia dar a inregistrat pierderi de peste zece miliarde de yeni (96,5 milioane de dolari), din cauza concurentei venite din partea rivalelor din China si Taiwan, sustine publicatia nipona.

Vanzarile de calculatoare personale pe plan global au scazut timp de sapte trimestre consecutive, iar in perioada aprilie - iunie 2016 au inregistrat un declin de 5,2%, la 64,3 milioane de unitati, a anuntat recent firma de cercetare de piata Gartner.

In randul producatorilor, grupul chineze Lenovo a ramas lider mondial cu o cota de piata de 20,5% potrivit Gartner, chiar daca vanzarile sale au scazut cu 2,2%, pana la aproape 13,19 milioane unitati.

Pe locurile doi si trei se situeaza companiile americane HP (cu o cota de piata de 19,1%) si Dell (cu 15,2%). Pentru ultimele doua pozitii din top cinci se lupta grupul taiwanez Asus (cu o cota de piata de 7,3%) si cel american Apple (cu o cota de piata de 7,1%).