Cumulat, liderii din provincie fac afaceri anuale de peste un miliard de euro si, mai important, nu s-au simtit nici macar o data fratii mai mici si mai saraci ai greilor din Capitala.

Intr-un moment in care Guvernul Romaniei si-a gasit o noua prioritate, respectiv reorganizarea administrativa a tarii si transformarea judetelor in voievodate, importanta provinciei pare un subiect mai actual decat oricand.

Nu va putea niciodata sa ia stralucirea si opulenta Capitalei, insa ultimii 20 de ani au demonstrat ca, pe alocuri, si orasele de provincie au creat campioni locali care, treptat, au devenit lideri nationali. Care au gasit o reteta proprie a succesului. Sau, mai bine spus, si-au inventat propriile retete de dezvoltare, conduita, gestionare a banilor si performata, care si-au dovedit valabilitatea si i-au transformat din anonimi in modele de urmat in afaceri.

Daca ar fi sa vanda acum companiile pe care le-au fondat la inceputul sau la mijlocul anilor '90, ar trai linistiti toata viata. Ar avea suficienti bani incat singurele lor griji sa fie ce masina noua sa-si cumpere, pe ce insula exotica sa stea la soare sau de ce hobby excentric sa se apuce.

Citeste constinuarea pe www.businessmagazin.ro!