Doctor in economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica la Academia de Studii Economice si a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum si un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.  

"Lucian Anghel si-a inceput cariera de bancher in 1996. A avansat treptat, ocupand functiile de consilier al presedintelui bancii, director adjunct al echipei de implementare a planului de structurare a BCR coordonat de BERD si IFC si trezorier adjunct. Din 2007 a ocupat pozitia de economist-sef si director executiv al directiei de strategie si cercetare din BCR. Lucian Anghel a fost membru in Boardul Director al Erste Asset Management si BCR Asset Management pentru 5 ani. In 2011 a activat si ca expert extern al Bancii Mondiale", anunta BCR.  

In 2008, Lucian Anghel a fondat, impreuna cu alti colegi, Asociatia Romana a Analistilor Financiari-Bancari din Romania si este cadru didactic in cadrul SNSPA. In 2012 a fost numit director general al BCR Pensii, iar recent a fost reales pentru al doilea mandat in functia de presedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucuresti.  

BCR BpL are un sold al depozitelor de peste 2,6 miliarde lei. In portofoliu exista peste 386.000 de contracte de economisire-creditare, cu o valoare a contractelor incheiate de 2,5 miliarde lei.

Portofoliul de credite acordate de BCR BpL depaseste 176 milioane lei.