"Nu ne-am propus niciodata o tinta de concedieri. Este posibil ca in acest an, in urma presiunii facute de reducerea investitiilor, sa se ajunga si la reduceri de personal, insa nu avem o tinta in acest sens", a aratat Mariana Gheorghe.  

Anul trecut, numarul salariatilor Petrom a fost redus cu 5%, de la 16.948 la 16.032, dupa ce unele activitati din companie au fost externalizate cu tot cu angajati.  

Anul trecut, compania si-a redus investitiile cu 38%, pana la 3,9 miliarde lei. Pentru acest an, OMV Petrom estimeaza investitii mai mici cu 10-20% fata de 2015.

Intrebata daca are de gand de reporneasca rafinaria Arpechim Pitesti, in contexul actual care este favorabil marjelor de rafinare, Mariana Gheorghe a aratat ca acest lucru nu s-ar justifica, intrucat exista inca o supracapacitate pe piata de rafinare.  

"Ne asteptam in continuare la inchideri de rafinarii, din cauza supracapacitatilor de procesare de pe piata. Nu avem niciun fel de intentie de a reporni Arpechim in aceasta situatie. O parte din aceasta rafinarie este utilizata pentru depozitarea carburantilor si a titeiului", a adaugat ea.

OMV Petrom a trecut pe pierderi in 2015, raportand un rezultat net negativ de 690 milioane de lei, fata de un profit net de 2,1 miliarde de lei in anul precedent.