Vezi ce spagi primea liderul sindical!

Marius Petcu a sosit joi seara, la Directia Cercetari Penale impreuna cu sotia sa, Claudia. Dupa o ora, a sosit acolo si fiica sa, care i-a adus mai multe sacose cu mancare si haine. Au stat amandoua cu el cateva ore, iar la plecare, Claudia Petcu si-a dezvinovatit inca o data sotul.

In unanimitate, trei judecatori ai Inaltei Curti au acceptat argumentele procurorilor. Acestia au sustinut cu probe necesitatea ca Petcu sa fie tinut in arest pentru ca una dintre probele de la dosar facea referire la o afacere in curs de finalizare.

Tot aseara, Marius Petcu a declarat ca spera ca decizia Curtii de Apel, care il lasase initial in libertate, sa fi fost suficienta si sa nu se ajunga aici.

Liderul CNSLR Fratia este acuzat de luare de mita, dupa ce acum o saptamana a fost prins cand primea patruzeci de mii de euro. Suma, sustin procurorii, reprezinta o parte din banii ceruti omului de afaceri Petre Scrieciu pentru ca firma acestuia sa execute lucrari la centrul pentru sindicate de la Snagov.

De altfel, procurorii sustin ca lui Petcu i-ar fi revenit 20% din valoarea fiecarei lucrari pe care o atribuia. In plus, "exista date ca inculpatul pregatea savarsirea unor noi infractiuni", anunta acuzarea care aduce ca proba in acest sens o inregistrare telefonica intre Petcu si Scrieciu:

Fragment din convorbirea dintre Petcu si Scrieciu:

"Scrieciu: "Ca si acum, ne intelegem, daca imi dati o lucrare de 50 si ceva de miliarde, va dau 20-25% din astia...
Petcu: "Da, trebuie sa-mi fac socotelile, sa vad..."

Avand in vedere ca nu au aflat pana acum despre ce lucrare este vorba, procurorii au incercat sa convinga instanta ca exista riscul ca Petcu sa finalizeze afacerea, daca este cercetat in libertate. Ei au mai spus ca liderul ar fi cerut mita in mod repetat si si-a creat astfel o imagine de omnipotent, cu grave prejudicii de imagine aduse sindicatului.

In apararea sa, Petcu a declarat in fata judecatorilor:

"Acea suma de bani reprezinta restituirea unui imprumut. Nu sunt un pericol public, cred ca sunt un om integru care cunoaste foarte bine drepturile si obligatiile pe care le are. Nu trebuie sa fiu izolat de o societate pe care am reprezentat-o pana acum. N-am crezut ca impotriva mea vor fi facute declaratii de oameni, pe care ii cunosc de 11 ani".