Tyler si Cameron Winklevoss s-au razboit in justitie cu Mark Zuckerbeg, pe care l-au acuzat ca le-a furat ideea site-ului de socializare Facebook, devenita la ora actuala cea mai mare retea sociala la nivel global.

Aparent fara nicio legatura cu fondatorul retelei care a revolutional socializarea online la nivel planetar, reclama in care gemenii Winklevoss joaca roluri principale promoveaza o marca de fistic.

Unul dintre gemeni sparge fisticul cu o singura mana, iar fratele sau remarca: "Ce idee grozava". Celalalt ii da imediat replica: "Crezi ca ne va fura cineva ideea?". In final, ambii privesc catre camera de filmat, rostind: "Cine ar face asa ceva?", cu aluzie la celebrul Mark.

La inceputul lui 2011, cei doi fosti colegi de facultate de-ai tanarului Zuckerberg au obtinut un ordin judecatoresc prin care Mark era obligat sa le plateasca suma de 47 de milioane de euro pentru furtul ideii si daune morale.

In 2004, Tyler si Cameron Winklevoss erau, alaturi de Zuckerberg si Divy Narendra (al patrulea fondator al retelei), studenti la Universitatea Harvard, din Statele Unite.

In 2003, gemenii Winklevoss l-au cautat pe Mark pentru a pune bazele unei retele de socializare. Tyler si Cameron au sustinut mai tarziu ca actualul CEO al Facebook-ului le-a furat ideea si a intarziat lucrul la proiectul lor pentru ca se ocupa in tot acest timp de propria retea sociala.

Facebook a fost criticata pentru functiile complexe si confuze de intimitate si securitate a datelor, dar a introdus anul trecut o functie care permite utilizatorilor sa imparta prietenii in grupuri mai restranse. In prezent, Facebook detine peste 700 de milioane de utilizatori, devansandu-si cu succes competitori precum Twitter, My Space ori LinkedIn.

La sfarsitul lunii aprilie, gigantul online Google si-a lansat propria retea de socializare, Google+. Pentru a avea un cont pe Google+, utilizatorii au nevoie de invitatie. Specialistii sustin ca tocmai aceasta miscare a ajutat operatorul motorului de cautare in lupta cu Facebook. La doar o luna de la lansare, Google+ ajunsese la 25 de milioane de utilizatori, succesul datorandu-se in mare parte miscarii de marketing, potrivit analistilor.

Citeste si:

Surse: Facebook amana listarea la bursa. De ce vrea Zuckerberg sa mai astepte

Cand arta devine brand in afaceri. Cum si-au pus amprenta marii creatori de moda asupra industriei hoteliere FOTO