"Ne-am propus pentru acest an sa crestem. Nu pot sa dau rate de crestere, pentru ca situatia se poate schimba pe parcursul anului, insa pot sa spun ca suntem pregatiti si pentru un context economic dificil", spune Daniel Boaje, care ocupa din 2011 functia de director general al lantului de 64 de restaurante de tip fast-food.

El explica faptul ca este optimist deoarece a fost incurajat de evolutia businessului din ultimul trimestru al anului trecut. In ultimele trei luni ale anului au fost inregistrate si primele cresteri ale consu mului, potrivit datelor de la Institutul National de Statistica. Avansul a continuat si in ianuarie, cand potrivit datelor de la INS consumul a crescut cu aproape 10%.

"Daca ar fi sa excludem Luna februarie, putem spune ca anul a inceput bine si pentru McDonald's Romania", a mai spus dir ctorul general al companiei Daniel Boaje, care explica faptul ca in luna februarie zapezile si gerul i-au impiedicat pe oameni sa ajunga la restaurante.

"Totusi, am reusit sa nu avem probleme in oferta de produse", a adaugat el.

Ultimele date financiare disponibile pentru McDonald's dateaza din 2010, cand gigantul american a obtinut in Romania o cifra de afaceri de 418 milioane de lei (99,5 milioane de euro). "Cifra de afaceri din 2011 a fost la un nivel comparabil cu cel din 2010", spune Boaje.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.