Potrivit unui comunicat al companiei, de la 1 aprilie, salariul de intrare brut al unui angajat McDonald’s a ajuns la 1.450 de lei, suma la care se bonuri de masa in valoare de 200 de lei, precum si un pachet de beneficii. 

In prezent, 2.454 de angajati din cadrul companiei beneficiaza de crestere salariala.

“An de an angajam peste 1.000 de persoane in restaurantele noastre. Ceea ce inseamna ca zilnic au loc zeci de interviuri de angajare in companie. In cei peste 20 de ani de cand activam pe piata locala, peste 27.000 de persoane au urmat scoala McDonald’s, un sistem de training complex, care reuseste sa contribuie la formarea de abilitati si cunostinte extrem de necesare in sectorul in care ne desfasuram activitatea. Astfel, aceasta decizie este parte din procesul nostru de recunoastere si investitie in angajatii nostri”, a declarat Daniel Boaje, manager general al McDonald’s Romania.

McDonald’s pune accent si pe beneficiile oferite angajatilor sai, concentrandu-se pe recompensarea acestora prin acordarea de bonusuri individuale. De asemenea, premiaza atat cei mai buni 40 de angajati studenti care au rezultate bune la scoala si la locul de munca, cat si cei mai buni manageri de restaurant.

Prezent de 20 de ani pe piata locala, McDonald’s este liderul pietei restaurantelor, cu 67 de restaurante in 21 de orase. Pana in prezent, McDonald’s a investit peste 700 de milioane de lei in Romania, are 4.000 de angajati si primeste zilnic peste 180.000 clienti. In 2015 a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al doilea an consecutiv, conform AON Romania.

Incepand cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, care este si partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania si Malta. Premier Capital plc opereaza 131 de restaurante in zone de top, mai mult de jumatate dintre ele fiind cu McDrive si numeroase cafenele McCafe.