"Nu se alearga, nu se face jogging, doar se merge la pas. Nu ne permitem sa ii lasam fara aer pe dispeceri", sustine Matt Magee, ofiter.

Desi le foloseste in fiecare zi, un angajat al politiei din Kansas este neobosit. Spune ca banda de alergat il tine in priza la locul de munca. "Folosesc banda cu regularitate. Tura mea incepe la 3 dimineata, asa ca mi se pare placut sa-mi incep ziua pe banda", marturiseste Tom Erickson, dispecer.

Cei care nu vor sa foloseasca biroul special cu banda de alergat, pot opta pentru unul clasic, format dintr-un birou si un scaun. Dar cel putin pentru dispeceri, este recomandat cel cu banda.

"Una dintre marile diferente dintre a fi dispecer si a lucra pe oricare alt post este ca dispecerii nu pot pleca in timpul serviciului. Sunt obligati sa stea la birou", explica Matt Magee, ofiter.

Iar statul intre 8 si 12 ore pe un scaun poate dauna grav sanatatii. "Daca dintr-un motiv anume, dispecerul se hotaraste ca nu mai vrea sa mearga tot ce trebuie sa faca este sa apese pe un buton", adauga Magee.