In urma investitiei vor fi create 140 de noi locuri de munca, iar productia va creste pentru a ajunge la 60.000 de tone de cord metalic pe an, pana in 2019, sustine grupul.

Uzina Michelin Zalau Cord este o unitate strategica pentru grup prin productia de cord metalic si asamblaje metalice, acestea fiind componente importante in productia de anvelope.

Peste 90% din productia de cord metalic a unitatii merge la export, uzina Michelin Zalau Cord contribuind la productia de anvelope din numeroase uzine Michelin din Europa, America si Asia.

"De-a lungul anilor, uzina de Cord din Zalau a jucat un rol important in strategia de crestere a Grupului Michelin", a declarat Sean Parry, directorul Platformei Industriale Michelin din Zalau.

Uzina produce cabluri metalice pentru productia anvelopelor Michelin.

Michelin este prezent in 170 de tari, are 111.700 de angajati si opereaza in 68 de unitati de productie in 17 tari care au produs in total 184 de milioane de anvelope in 2015.

Grupul Michelin si-a inceput activitatea in Romania in august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. In prezent, Michelin are in Romania aproximativ 3.300 de angajati, trei uzine, doua la Zalau si una la Floresti, o retea comerciala si un Centru de Excelenta si servicii partajate, care ofera servicii de suport pentru diferite entitati Michelin din Europa.

Michelin Zalau Cord a fost construita ca o investitie green-field in perioada 2003-2004. Uzina furnizeaza cord metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei, uzinelor Michelin ce produc anvelope pentru autoturisme si camioane, din intreaga lume. Uzina are in prezent 350 de angajati.