Astfel, Microsoft analizeaza participarea la un grup de investitori, pentru a contribui la finantarea preluarii Dell, fiind posibil sa investeasca circa 2 miliarde de dolari.

Actiunile Dell sunt in crestere cu 2%, iar cele ale Microsoft sunt in usor declin. Titlurile Dell au avansat puternic saptamana trecuta, cand au inceput sa circule zvonurile legate de preluare.

Un purtator de cuvant al Dell a refuzat sa comenteze informatiile.

Saptamana trecuta, surse apropiate situatiei au declarat ca Dell discuta cu mai multe firme de investitii iesirea de la bursa, dupa 25 de ani de la listare, in cadrul planurilor directorului general Michael Dell de a restructura compania. Actiunile Dell au scazut cu 43% in ultimii cinci ani. Compania a avut rezultate slabe si in trimestrul al treilea, cand a ratat estimarile analistilor, in urma declinului interesului cumparatorilor pentru PC-uri.

Daca ar iesi de pe bursa, Michael Dell, fondatorul companiei, ar dobandi flexibilitatea necesara pentru a concura cu Apple si Samsung pentru cumparatori, dar si cu Oracle, Cisco si IBM pe piata echipamentelor pentru centre de date.

Michael Dell a infiintat compania cu 1.000 de dolari in 1984, in camera sa de camin la Universitatea din Texas. Compania a fost listata la bursa in 1988.