"Nu exista un termen limita pentru angajarea noului director general al Microsoft Romania. In cateva saptamani se va stabli lista scurta a candidatilor si se vor purta discutii. Vom avea un nou director general in cateva luni, in cel mai bun caz. Daca indeplineste cerintele postului, sunt sanse ca noul sef al Microsoft Romania sa fie roman", a spus Bog, potrivit Mediafax.

Microsoft Romania a anuntat, miercuri, ca firma va fi condusa de un director general interimar, Sorin Eftene, fost director Enterprise&Partner Group in cadrul companiei, acesta inlocuindu-l pe Ronald Binkofski, care va prelua conducerea subsidiarei Microsoft din Polonia.

Binkofski a fost numit la conducerea Microsoft Romania in octombrie 2010. El a mai lucrat la Microsoft Polonia in perioada 2006-2010 ca director al diviziei Developer&Platform Evangelism si apoi ca director operational al subsidiarei.

Eftene este unul dintre primii angajati ai Microsoft in Romania si a avut mai multe functii functii de conducere in divizia Microsoft Services, cea mai recent fiind director al Enterprise&Partner Group. Odata cu preluarea interimatului, Eftene devine membru al echipei de conducere a Microsoft in Europa Centrala si de Est.

In 2011, afacerile Microsoft Romania au crescut cu 7,8%, la 134,8 milioane de lei, iar profitul net a urcat cu 57,4%, la 12,7 milioane de lei, conform datelor disponibile pe pagina web a Ministerului Finantelor Publice.

Infiintata in 1975, Microsoft este cea mai mare companie producatoare de software, servicii si tehnologii Internet pentru calculatoarele personale si pentru mediul de business.