Adelson, presedinte si director general al grupului Las Vegas Sands, doreste sa creeze statiunea in Barcelona sau Madrid, aceasta urmand sa includa si un complex de cazinouri, informeaza Reuters. 

Miliardarul si-a anuntat intentiile miercuri la inaugurarea unui cazinou la Macau, cea mai importanta destinatie turistica din lume pentru pasionatii de jocuri de noroc, unde Las Vegas Sands vrea sa-si majoreze semnificativ cota de piata in urmatoarele 12 luni. 

"Ne gandim la 12 complexuri turistice integrate, a cate 3.000 de camere. Un mini Las Vegas, cam jumatate fata de Las Vegas strip, in Spania, pentru piata europeana", a spus Adelson. 

Fiecare complex ar costa intre 2,5 miliarde de dolari si 3 miliarde de dolari. Adelson vrea sa atraga clienti din Europa de Vest si de Est, dar si din fostul bloc sovietic. 

Americanul nu a facut nicio referire la criza datoriilor de stat din zona euro, insa a afirmat ca dezvoltarea proiectului din Spania ar putea dura intre cinci si zece ani, timp in care cererea va fi revenit semnificativ. 

La mijlocul lunii trecute, spaniolii au iesit in strada, in Madrid, opunandu-se proiectului "Eurovegas", desi acesta ar presupune crearea a 250.000 de locuri de munca intr-o tara cu peste 5 milioane de someri.

Sheldon Adelson se afla pe locul 8 in topul Forbes al celor mai bogati americani. Averea sa este estimata la 25 miliarde de dolari.