"Termenul limita pentru vanzare este mai lung, iunie 2015, dar ar trebui sa o efectuam mai devreme, nu mai tarziu. Este rezonabil sa anticipam ca vanzarea va avea loc in 2014, insa nu este sigur", a declarat directorul general al grupului Millennium BCP, Nuno Amado, citat de Reuters. 

Banca portugheza a anuntat, la inceputul lunii septembrie, ca a primit avizul Comisiei Europeane pentru planul de restructurare, care include, printre altele, vanzarea subsidiarei Millennium Bank din Romania, precum si a participatiei detinute la Piraeus Bank (Grecia). Acordul presupune de asemenea mentinerea operatiunilor BCP din Polonia. 

Surse din subsidiara din Romania au declarat in august ca termenul limita pentru vanzarea unitatii ar fi de doi ani, insa exista si informatii ca grupul portughez si-a asumat o iesire mult mai rapida de pe piata romaneasca. Acesta a vandut in octombrie participatia la Piraeus. 

Millennium BCP, cea mai mare banca listata din Portugalia in functie de active, a primit anul trecut pentru recapitalizare 3 miliarde de euro sub forma de obligatiuni convertibile, din imprumutul de 78 miliarde euro atras de Portugalia de la Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.  In schimb, BCP s-a angajat sa implementeze un program de restructurare care include si vanzari de active. 

Millenium BCP si-a redus semnificativ pierderile din Romania in primele noua luni ale acestui an, la 3,7 milioane euro, fata de un rezultat negativ de 10,1 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut. Rezultatul a fost imbunatatit ca urmare a reducerii cheltuielilor si cresterii venitului bancar.