Oferta de preluare lansata de Coty pentru Avon Products, de 10 miliarde de dolari, i-a impins insa in lumina reflectoarelor, companiile fiind constranse sa divulge cine sunt finantatorii tranzactiei.

Astfel, cei patru copii adoptivi ai lui Albert Reimann, Renate Reimann-Haas (60 de ani), Wolfgang Reimann (59 de ani), Stefan Reimann-Andersen (48) ai Matthias Reimann-Andersen (47), detin cate un sfert din actiunile vehicului de investitii cu circuit inchis Joh. A. Benchiser SE (JAB), potrivit unui purtator de cuvant al companiei, citat de Bloomberg.

Averea totala a familiei este de cel putin 20 miliarde de dolari, estimeaza Bloomberg. Prin JAB, cu sediul la Viena, ai subsidiarele fondului, familia Reimann detine 80% din actiunile Coty.

De asemenea, cei patru detin Labelux Group GmbH, grupul care reuneate marci ca Bally, Belstaff ai Jimmy Choo, dar si Reckitt Benckiser Group, cu sediul la Londra, care are in portofoliu produse precum prezervativele Durex sau medicamentele Nurofen.

Numele celor patru nu au aparut niciodata in vreun top international al superbogatilor, insa si-au facut aparitia saptamana trecuta, cand Avon a respins oferta nesolicitata de preluare inaintata pe 2 aprilie de Coty.

Ei locuiesc in Ludwigshafen, in regiunea Renania - Neckar, unde iai are sediul ai gigantul BASF, cel mai mare producator de chimicale la nivel mondial.

Povestea familiei Reimann a inceput in 1823, cand Johann Adam Benckiser a fondat compania care ii poarta numele in Pforzheim Germania. Dupa cinci ani, chimistul Ludwig Reimann a devenit coproprietar al companiei. Cei doi vindeau acid citric si fosfati catre clienti din intreaga Europa. Unul dintre moatenitorii lui Benckiser a cedat ulterior participatia la companie familiei Reimann, dupa ce a iesit la pensie fara mostenitori.

In 1858, Reimann a mutat operatiunea la Ludwigshafen. Stra-stranepotul lui Ludwig Reimann, Albert, s-a implicat in afacerile familiei in 1923, la varsta de 25 de ani. El a mostenit toate actiunile companiei dupa moartea tatalui sau, in 1952. In urmatorii 10 ani, Albert Reimann a extins semnificativ gama de produse ai operatiunile companiei, iar in 1960 a angajat primii manageri din afara familiei. Reimann a murit in 1984, fiecare dintre cei patru copii adoptivi ai sai moatenind cate 25% din actiuni.