MoneyGram are aproximativ 350.000 de sucursale in aproape 200 de state, in timp ce Ant Financial are peste 630 de milioane de utilizatori.

Tranzactia trebuie aprobata de Comisia pentru Investitii Straine in SUA (CFIUS).

Eric Jing, director general al Ant Financial, a afirmat ca tranzactia va "furniza un acces mai mare, securitate si simplificare pentru oamenii din intreaga lume care vor sa transfere fonduri, in special in economiile majore, cum ar fi SUA, China, India, Mexic si Filipine".

Ant Financial are o cota importanta de piata in industria platilor online din China. Achizitia va ajuta compania sa se extinda peste hotare, pe fondul cresterii concurentei din partea rivalei Tencent.

Dupa anuntarea tranzactiei, actiunile MoneyGram au urcat la Bursa de la New York cu aproape 9%.

Daca Alibaba reuseste preluarea MoneyGram, ar fi a doua tranzactie a companiei chineze, care, anul trecut, a cumparat EyeVerify cu suma de 70 de milioane de dolari.

MoneyGram este un furnizor global de servicii inovatoare de transfer al banilor, fiind recunoscut la nivel international ca o conexiune financiara intre prieteni si membrii familiei. Cei care utilizeaza serviciile MoneyGram pot primi si transfera bani cu usurinta, fie online, de pe calculator sau telefon mobil, fie la chioscuri sau magazine locale.