Oficialii companiei media News Corporation au declarat ca nu mai sunt interesati de preluarea pachetului majoritar de actiuni BskyB, dupa ce prim-ministrul Regatului Unit a facut publice diverse informatii cu privire la scandalul inregistrarilor telefonice.   

News Corporation, grup care detine atat tabloidele The Sun si Times, cat si 39% din actiunile grupului BskyB, este de parere ca, dat fiind situatia actuala, este destul de greu sa mearga mai departe cu preluarea companiei media.

Astazi, actiunile BskyB s-au depreciat cu aproape un miliard de lire sterline, dupa ce au aparut zvonuri privind preluarea integrala de catre gigantul News Corp al lui Rupert Murdoch, implicat intr-un scandal al interceptarilor ilegale.

Actiunile BSkyB au scazut la minimul ultimelor cinci luni, intarind faptul ca intreg scandalul legat de interceptarile News of the World va afecta intregul grup media News Corp, din care face parte tabloidul, scriu cei de la The Telegraph.

Chiar si asa, specialistii se indoiesc ca Rupert Murdoch, seful News Corp, va mai putea prelua BSkyB stiut fiind faptul ca Ofcom, autoritatea ce reglementeaza piata audio-vizuala britanica, vrea sa schimbe regulile asa incat nicio persoana sau grup media cu un comportament neadecvat nu va mai putea detine o licenta media.

Citeste si:

Dupa scandalul de la News of the World, Rupert Murdoch vrea sa vanda toate publicatiile britanice

"A murit de rusine": tabloidul News of the World s-a inchis dupa 168 de ani de istorie