Notificarea de subscriere transmisa de Nextebank a fost acceptata de Directoratul Bancii Comerciale Carpatica, care a convenit participarea Nextebank la capitalul BCC.  

"Avem placerea sa anuntam acceptul Nextebank de a subscrie la capitalul social si de a deveni actionar semnificativ al Bancii Comerciale Carpatica. In baza mandatului incredintat de catre actionari, Directoratul Bancii Comerciale Carpatica a acceptat notificarea de subscriere. Nextebank si-a exprimat intentia de a pune in discutia actionarilor fuziunea celor doua banci care impartasesc o strategie si o abordare comuna, punand accent asupra satisfacerii nevoilor financiare ale clientilor de tip IMM si persoane fizice. Dupa finalizarea fuziunii (dupa aprobarea sa in AGA), banca fuzionata va continua eforturile de imbunatatire a nivelului serviciilor furnizate clientilor folosind reteaua de unitati teritoriale nou creata si gama extinsa de produse si servicii bancare. Avand in vedere excesul de lichiditate al Bancii Comerciale Carpatica vom analiza in continuare piata locala pentru a identifica potentiale achizitii viitoare", a declarat Johan Gabrieis, director general al BCC.  

Actiunile nesubscrise de actionarii BCC in cadrul dreptului de preferinta la majorarea capitalului social au fost oferite spre subscriere investitorilor in cadrul unui plasament privat.  

Deoarece fondul de investitii JC Flowers nu a subscris in cadrul plasamentului privat, directoratul BCC a inceput sa caute alti investitori interesati.

Nextebank a acceptat astfel sa subscrie toate actiunile oferite in cadrul plasamentului privat, in numar de 986.663.916 actiuni BCC nou emise, la un pret de 0,1001 lei/actiune, in anumite conditii.

Nextebank va beneficia de o perioada de exclusivitate, in cursul careia BCC nu va actiona in sensul atragerii unui investitor concurent.  

De asemenea, BCC si-a asumat obligatia de a-si desfasura activitatea in conformitate cu legislatia si cu indeplinirea tuturor solicitarilor/instructiunilor primite de la Banca Nationala, de a mentine activitatea in parametrii normali, fara a opera modificari.

BCC isi mai asuma ca, exceptand ofertele de munca existente la data ofertei, sa nu angajeze, concedieze (fara motive intemeiate) sau sa nu aduca modificari majore termenilor si conditiilor contractelor de munca sau de alta natura aplicabile oricarui director sau manager senior al bancii, sa nu acorde noi imprumuturi sau sa le prelungeasca pe cele existente, sa-si asume alte angajamente similare fata de acestia sau fata de alti salariati in conditii mai favorabile decat cele acordate tertilor, in suma de peste 100.000 euro /an la nivelul bancii.  

Totodata, si-a asumat sa nu numeasca persoane in pozitiile principale de conducere, cu exceptia cazului in care contractul de management sau de munca inceteaza, sa nu aprobe majorarea sau reducerea capitalului social sau sa nu modifice tipul de actiuni, drepturile atasate acestora, sa nu creeze o noua clasa de actiuni si sa nu emita sau sa rascumpere actiuni, sa nu aprobe si sa nu initieze orice pasi in vederea reorganizarii, fuziunii, divizarii, lichidarii, intrarii in insolventa sau lichidarii bancii si sa nu incheie orice aranjament voluntar cu creditorii sai.  

Banca Comerciala Carpatica va trebui sa nu declare, plateasca sau sa realizeze vreo distributie de dividende, bonusuri sau vreo alta distributie de capital sau de venituri catre actionari, sa nu achizitioneze actiuni sau titluri emise de catre o alta societate sau obligatiuni convertibile in actiuni, sa nu decida inlocuirea sistemului IT etc.  

Pentru supravegherea respectarii acestor obligatii, Nextebank are dreptul sa desemneze doua persoane in calitate de observatori, care vor semna un acord de confidentialitate.