Potrivit unui comunicat al Executivului, prim-ministrul şi vicepremierul Viorel Ştefan au avut, vineri, la sediul Guvernului, o întrevedere cu o delegaţie a grupului Liberty House, condusă de preşedintele Sanjeev Gupta, precum şi cu reprezentanţii Arcelor Mittal Galaţi.

Premierul a punctat oportunităţile de investiţii, în special în ceea ce priveşte parteneriatul public-privat, precum şi măsurile pe care Guvernul le-a luat pentru a asigura un climat favorabil mediului de afaceri, precizează sursa citată.

"Investiţia dumneavoastră este foarte importantă pentru noi, pentru că succesul ei reprezintă un succes şi pentru ţara noastră. Sper ca, în perioada următoare, să vă consolidaţi investiţia în ţara noastră şi să puneţi accent pe cercetare şi inovare. România este o ţară cu o creştere economică de 7% iar anul acesta am adoptat mai multe acte normative prietenoase cu mediul de afaceri", a declarat Viorica Dăncilă.

La rândul său, Sanjeev Gupta a expus proiectele de investiţii ale grupului Liberty House la combinatul de la Galaţi, atât din perspectiva creşterii producţiei de oţel, cât şi din perspectiva resursei umane, ţinând cont de specificul oraşului.

"Combinatul are o mare infrastructură, iar cu o strategie bună de investiţii se poate poziţiona ca o afacere de succes în regiune. Dorim să creştem producţia de oţel de la două milioane de tone la trei milioane de tone pe an şi intenţionăm să investim 300 milioane de euro pentru a reporni încă un furnal. Totodată, vom face investiţii în educaţie, sport şi arte", a declarat Sanjeev Gupta, conform comunicatului.

El a evidenţiat necesitatea îmbunătăţirii infrastructurii de transport, mai ales în zona porturilor la Dunăre, precum şi în ceea ce priveşte sistemul feroviar.

Cele două părţi au convenit să colaboreze în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene, în special în segmente inovatoare sau în ceea ce priveşte diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, se mai spune în comunicat.

Liberty House Group este o companie metalurgică fondată în Regatul Unit în 1992, are sediul la Londra şi filiale în Dubai, Singapore şi Hong Kong. Grupul are aproximativ 19.000 de angajaţi în toată lumea şi relaţii comerciale cu 35 de ţări.