"Board-ul companiei intentioneaza, in cadrul proceselor de restructurare si dezvoltare ale firmei britanice, construirea unei noi linii de producere a cilindrilor hidraulici dupa o tehnologie noua intr-o tara membra a Uniunii Europene si eventuala mutare a sediului central al diviziei europene in noua locatie. Romania este o posibila destinatie. Analiza preliminara efectuata de conducerea firmei britanice pentru amplasarea noii unitati in Romania vizeaza zona municipiului Cluj-Napoca si imprejurimile acestuia", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei preluat de Mediafax.

Compania Parker Hannifin Manufacturing produce, printre altele, filtre, cilindri, valve, pompe si motoare si este divizia europeana a companiei americane Parker Hannifin Corporation.

In comunicat se mai spune ca Ministerul Economiei si-a aratat disponibilitatea de a sprijini firma britanica in obtinerea datelor necesare pentru luarea deciziei de a investi in Romania.

Parker Hannifin Corporation a fost infiintata in anul 1918 si are anual o cifra de afaceri care depaseste 13 miliarde de dolari.

Compania are peste 58.000 de angajati in 49 de tari, fiind specializata in producerea diverselor sisteme si tehnologii de control si precizie utilizate in industria auto, aerospatiala si constructii, iar divizia europeana in productia si distributia de cilindrii hidraulici.