Decizia Tribunalului Valcea poate fi atacata in termen de sapte zile.

Potrivit procedurii, societatea se va reorganiza judiciar, in baza unui plan de reorganizare, in conformitate cu prevederile Legii privind procedura insolventei.

"S-a aprobat insolventa, iar maine (joi -n.r.) vine administratorul judiciar pentru a stabili ce este de facut. Deocamdata il asteptam pentru a discuta. Combinatul functioneaza, iar despre proteste nu poate fi vorba. Ne vom aseza la masa si vom discuta cu administratorul judiciar ce este de facut. Toate creantele Oltchim vor fi inghetate", a declarat, miercuri, liderul sindical de la Oltchim Corneliu Cernev.

Guvernul a decis sa ceara intrarea in insolventa a Oltchim dupa ce anul trecut a esuat in incercarea de a privatiza compania. Consiliul de Administratie al Oltchim a aprobat, joi, depunerea la Tribunalul Valcea a cererii de deschidere a procedurii de insolventa.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa discutiile cu FMI, ca intentia este ca pentru Oltchim, pe masura ce societatea "redevine curata", sa fie continuata procedura de privatizare, dar cu un investitor strategic.

Administratorul judiciar al Oltchim (OLT) va prezenta la jumatatea lunii aprilie un raport privind situatia companiei, cand vor fi stabilite masurile ce pot fi adoptate in acest caz, conform scrisorii de intentie convenita de Guvern cu FMI si obtinuta de Mediafax. "Insolventa va avea ca rezultat o reducere semnificativa a activitatii companiei", se arata in document.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV Dicoanecu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro. Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.