Judecatorii au decis sa scada din aceasta pedeapsa perioada in care Gruia Stoica a fost retinut pe o durata de 24 ore, in data de 29 ianuarie 2014, perioada in care acesta a fost arestat preventiv intre 30 ianuarie si 9 mai 2014, inclusiv, precum si perioada arestului la domiciliu, de la 10 mai 2014 pana in prezent. Totodata, au mentinut masura preventiva a arestului la domiciliu, in conditiile in care sentinta nu este definitiva si poate fi contestata. 

Conform aceleiasi sentinte publicate pe portalul instantelor de judecata, avocatul Doru Bostina a fost condamnat la pedeapsa de trei ani de inchisoare, pentru infractiunea de trafic de influenta. Acesta nu are dreptul, printre altele, sa fie ales sau sa ocupe functii publice, sa exercite profesia sau activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii pe perioada executarii pedepsei. Totodata, magistratii ploiesteni mentin masura controlului judiciar in cazul lui Doru Bostina, luata in 14 februarie 2014 de Curtea de Apel Bucuresti. 

Potrivit aceleiasi sentinte a Curtii de Apel Ploiesti, Gruia Stoica si Doru Bostina au fost obligati sa plateasca fiecare cate 4.000 de lei cheltuieli judiciare. 

Sentinta de joi a Curtii de Apel Ploiesti poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare. 

Gruia Stoica a fost arestat preventiv in acest dosar de coruptie la sfarsitul lunii ianuarie a anului trecut, fiind acuzat de catre procurorii anticoruptie de cumparare de influenta, dupa ce i-ar fi dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la licitatia pentru transportarea carbunelui, organizata de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa si firma acestuia, GFR.  La jumatatea lunii februarie a aceluiasi an, procurorii i-au trimis in judecata pe Gruia Stoica in stare de arest preventiv si pe Doru Bostina cu interdictie de a parasi tara. Ulterior, in 9 mai, instanta a decis ca Gruia Stoica sa fie judecat in arest la domiciliu.