Cotidianul austriac, care citeaza mai multe surse din interiorul OMV, sustine ca de noul proiect ar urma sa se ocupe fostul director general al consortiului Nabucco, Reinhard Mitschek, potrivit Agerpres.

OMV a refuzat sa faca orice comentarii, insa Gazprom a publicat pe pagina sa de internet o fotografie din 3 iunie, de la o intalnire in care viitorul CEO de la OMV, Rainer Seele, si directorul general de la Gazprom, Alexei Miller, au discutat despre "cooperarea viitoare". In fotografie este prezent si Mitschek. 

In 2014, Rusia a renuntat la South Stream care urma sa ajunga pana la Viena, urmand sa construiasca Turkish Stream care se va opri la frontiera dintre Turcia si Grecia. De la acest punct ar trebui UE sa se organizeze si sa construiasca "noul Nabucco". Si datorita expertizei dobandite cu primul proiect, OMV are un avantaj competitiv.

La mijlocul anului 2013, consortiul Shah Deniz a ales proiectul gazoductului Trans Adriatic Pipeline pentru transportul gazelor naturale din regiunea Marii Caspice spre Europa via Grecia si Italia. 

Printre actionarii proiectului Nabucco se numara si compania romaneasca Transgaz.