"Decizia luata de catre Consiliul de Supraveghere al Petrom corespunde strategiei Petrom si a Grupului OMV de optimizare a portofoliului de R&M in vederea imbunatatirii eficientei. Partile au agreat confidentialitatea valorii tranzactiei. Finalizarea acesteia este conditionata de aprobarea prealabila a Consiliul Concurentei", arata Petrom, intr-un comunicat. 

Neil Anthony Morgan, membru al directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de rafinare si marketing, a declarat ca Petrom LPG gestioneaza un numar ridicat de clienti mici, avand deci un grad ridicat de complexitate. 

"Complexitatea acestei activitati secundare nu este in concordanta cu strategia noastra. De aceea, in urma procesului de optimizare a portofoliului, am decis sa reducem complexitatea prin vanzarea acestei afaceri catre o companie specializata, pentru care imbutelierea si distributia reprezinta activitate principala", a spus Moran. 

Activitatea Petrom LPG include imbutelierea de GPL in fabricile de imbuteliere de la Negoiesti si Timisoara, precum si distributia de butelii in intreaga tara, vanzarea si distribuirea de propan, vanzarea si distribuirea de GPL auto si activitati de comert cu ridicata. 

Prin aceasta tranzactie, Petrom iese de pe piata imbutelierii si distributiei, insa va continua sa produca GPL si sa comercializeze butelii si GPL auto prin intermediul benzinariilor.

Petrom va continua sa furnizeze GPL de la rafinaria Petrobrazi catre compania cedata, iar aceasta va furniza butelii si GPL auto catre OMV Petrom Marketing SRL. 

Petrom avea 99,99% din Petrom LPG SA, companie cu circa 260 de angajati.  "Aceasta tranzactie nu are un impact material asupra situatiei financiare a Petrom (se situeaza sub pragul de 10% din valoarea totala a activelor Petrom, respectiv din valoarea cifrei de afaceri nete a companiei in 2011)", noteaza compania.