Evenimentul a debutat cu o dezbatere in cadrul careia Cristian Hostiuc, director editorial al Ziarului Financiar si Sorin Pislaru, redactor sef, alaturi de invitatii lor - Misu Negritoiu, presedinte ING Bank Romania si Doru Lionachescu, partener principal Capital Parteners, au facut retrospectiva economiei romanesti din ultimii 14 ani, de cand aceasta este reflectata zilnic in paginile Ziarului Financiar.

La Gala ZF a fost lansata cea de-a saptea editie a Anuarului "100 Cele mai valoroase companii din Romania", realizat in colaborare cu Casa de Investitii Capital Partners.

Schimbari in clasament, intrari spectaculoase in top sau evolutii neasteptate ale valorii companiilor sunt prezentate in anuarul editat de ZF la fel ca in fiecare an. Si in 2012 topul celor mai valoroase 100 de companii din Romania rezerva destule surprize, atat pentru multinationale, cat si pentru businessul antreprenorial romanesc.

Ziarul Financiar a oferit, ca in fiecare an, 15 premii, zece trofee mergand la primele 10 companii din clasamentul realizat de ZF si Capital Partners. Cinci premii speciale au fost acordate pentru cel mai mare retailer roman, cea mai mare crestere a valorii, cea mai mare investitie intr-o capacitate de productie, cel mai valoros comerciant auto si pentru incredere in industria romaneasca.

Premiantii Galei ZF 2012 sunt:

Locul I: OMV Petrom
Locul II: Romgaz
Locul III: Orange Romania
Locul IV: Vodafone Romania
Locul V: Fondul Proprietatea
Locul VI: Nuclearelectrica
Locul VII: Hidroelectrica
Locul VIII: BRD Group Societe Generale
Locul IX: BCR
Locul X: Automobile Dacia
Premiul special "Celmai mare retailer roman": Dedeman
Premiul special "Compania cu cea mai mare crestere a valorii" - Lidl Romania
Premiul special "Compania cu ceamai mare investitie in capacitatea de productie": Ford Romania
Premiul special "Cel mai valoros comerciant auto": Porsche Romania
Premiul special "Incredere in industria romaneasca": Romet SA Buzau

In cadrul Galei au fost lansate si cartile "Toti suntem datori cu un faliment" si "PIB-ul fara tara", carti ce reunesc opiniile publicate in ultimii sase ani in Ziarul Financiar de catre Cristian Hostiuc - director editorial, respectiv Sorin Pislaru - redactor sef.