In primul semestru, grupul CME a avut venituri nete de peste 422 milioane de dolari, cu 22,3% mai mari fata de cele 345,3 milioane de dolari inregistrate in primele sase luni ale lui 2010. Profitul OIBDA a urcat in acelasi timp cu 63,6%, de la 47 milioane de dolari la aproape 77 milioane de dolari.

Venituri in urcare cu mai mult de 57% in al doilea trimestru

Cresteri semnificative ale business-ului media s-au inregistrat si in divizia de New Media. De exemplu, in ceea ce priveste produsele online, acestea au inregistrat in perioada aprilie-iunie venituri nete de 4,61 milioane de dolari, in urcare cu 57,5% de la 2,92 milioane de dolari in trimestrul doi al anului trecut.

Daca ne raportam la nivel semestrial, afacerile online au crescut cu peste 46% in cel de-al doilea semestru al anului, la 7,23 milioane de dolari de la 4,95 milioane de dolari in aceeasi perioada din 2010.

CME este o companie de media integrata vertical, care detine operatiuni de televiziune, continut si new media, care opereaza in tari precum Cehia, Romania, Bulgaria, Croatia, Slovacia si Slovenia, acoperind o populatie de peste 50 de milioane de locuitori. Insa, operatiunile din Cehia si Romania sunt cele care aduc peste jumatate din veniturile grupului media.

CME are posturi de televiziune in Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action si Ring.bg), Croatia (Nova TV, Doma si Nova World), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport si MTV Czech), Romania (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, PRO TV Chisinau, Sport.ro si MTV Romania), Slovacia (TV Markíza si Doma) si Slovenia (POP TV, Kanal A si POP Brio).

CME este listata la New York, pe piata Nasdaq, si la bursa de la Praga.
 
Omul de afaceri american Ronald Lauder controleaza CME prin drepturile de vot detinute, iar principalul actionar este Time Warner, cel mai mare grup de media din lume.

Adrian Sarbu conduce operatiunile CME din 2008, fiind si actionar al companiei. Acesta a creat Pro TV, liderul televiziunilor de pe piata romaneasca, in urma cu mai bine de 15 ani.

Citeste si:

Ce televiziune restrictioneaza accesul online la serialele sale

Pro TV, afaceri de 47 mil. $ in al doilea trimestru din 2011, in crestere cu 8%