Discutiile se deruleaza "de ceva vreme", a declarat vineri Martin Locher, un reprezentant al angajatilor in consiliul de supraveghere al TUIfly. Martin Locher a mai dezvaluit ca TUIfly poarta discutii si cu o alta companie aeriana europeana.

EasyJet, a doua mare companie aeriana low-cost din Europa, dupa Ryanair, a refuzat sa comenteze declaratiile lui Martin Locher.

In urma cu cateva luni, directorul EasyJet, Carolyn McCall a declarat ca nu este interesat de preluarea altor companii aeriene, insa incertitudinea provocata de votul la referendumul din Marea Britanie privind iesirea din UE este posibil sa il fi facut sa isi schimbe parerile.

Analistii sunt insa de parere ca EasyJet ar putea fi interesat de preluarea TUIfly deoarece o astfel de tranzactie i-ar extinde operatiunile limitate din Germania si de asemenea ar avea acces la piata Europei continentale si dupa Brexit.

In calitate de resortisanti ai Uniunii Europene, companiile aeriene britanice au profitat pana acum de cerul unic european care prevede in special ridicarea restrictiilor comerciale pentru companiile cu sediul in UE.

TUIfly are aproximativ 2.000 de angajati si o flota de 41 de avioane Boeing Co. 737 in timp ce flota EasyJet este compusa din peste 200 de avioane Airbus A320.