Este o oferta comparabila cu cea facuta in vara de Banca Transilvania, asta sustin reprezentantii bancii OTP. Atunci, reducerea pentru clientii Volksbank care au dorit sa-si converteasca creditele din franci in lei sau euro a fost in medie de 22,5%.

Cei de la OTP vorbesc si ei acum despre o medie asemanatoare a reducerii, insa ofertele vor fi personalizate pentru fiecare client in parte.

Discountul va fi cu atat mai mare cu cat clientul a platit la timp ratele, nu a beneficiat de reduceri de rata din ianuarie 2015 pana acum, dar si daca nu a dat pana acum banca in judecata, au mai anuntat oficialii OTP.

In orice caz, chiar si clientii rau-platnici, care au restante de pana la 90 de zile, sunt inclusi in program.

Exista si o solutie pentru cei care au restante de peste 3 luni, 120 de zile de exemplu, daca isi platesc ratele ca sa ajunga la o restanta de maximum 90 de zile, vor primi si ei oferta aceasta de conversie. Evident ca acestia vor primi reducerea minima - cea de 17,5%.

De mentionat, tot banca va plati si cheltuielile notariale cu transferul imprumutului. Oamenii care au imprumuturi in franci elvetieni la OTP si vor sa afle oferta bancii pentru ei vor fi contactati de banca, dar pot merge si in sucursale sau pot consulta de maine oferta personalizata pe site-ul bancii.