Evenimentul a avut loc sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO si sub egida Anului International al Luminii.

Cei peste 250 de invitati - ambasade, filiale Veolia, structuri Unesco si jurnalisti, din 23 de tari (Algeria, Austria, Belgia, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Israel, Japonia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Palestina, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria si Romania), au aflat despre problemele de mediu ale Dunarii si Deltei si au avut ocazia de a se alatura efortului pentru indeplinirea promisiunii Veolia de a Regenera Planeta.

Conform traditiei, in cadrul evenimentului au loc actiuni social - educative sau de mediu in spiritul prezervarii habitatelor si a resurselor naturale.

Joi, 09 iulie 2015, Apa Nova Bucuresti - Veolia, in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si cu Consiliul Judetean Tulcea, a eliberat in apele Dunarii 1.000 de puieti de sturioni, in cadrul celei de a IV-a editii a actiunii numite sugestiv ”Botezul Sturionilor”. Apa Nova Bucuresti - Veolia este deocamdata singura companie privata din Romania care s-a implicat activ pentru realizarea actiunilor de repopulare cu sturioni in Dunare.