Directorul general David Knibbe a anunţat că obiectivul companiei este să genereze lichidităţi de 1,5 miliarde de euro în 2023.

"Impactul despăgubirilor solicitate până acum este limitat, deoarece nu avem expunere sau avem o expunere limitată la asigurările de sănătate, de călătorii, şi pentru întreruperea activităţii. Vânzările noastre în Europa şi Japonia vor fi probabil afectate, ceea ce va duce la câştiguri mai reduse, şi ne aşteptăm ca volatilitatea de pe pieţe să aibă ca rezultat venituri din taxe mai scăzute la divizia de gestionare a activelor", se arată în comunicatul grupului olandez, citat de Agerpres.

Anul acesta, acţiunile NN au scăzut cu 11% la Bursa de la Amsterdam. Marţi, titlurile se tranzacţionau la 30,13 euro.

Luna aceasta, fondul Elliott Advisors, care deţine o participaţie de 3% în NN Group, a propus o serie de măsuri pentru majorarea preţului acţiunilor companiei, inclusiv "îmbunătăţirea operaţională, tranzacţii de reasigurări şi vânzarea unor afaceri".

Knibbe a declarat că firma ia în considerare sfaturile lui Elliott. "Nu pot să vă spun nimic exact, am avut întâlniri constructive cu ei", ca parte a întâlnirilor extinse cu acţionarii, înaintea prezentării rezultatelor financiare, le-a spus jurnaliştilor şeful NN Group.

Acesta a explicat că firma nu intenţionează să vândă operaţiunile din Japonia, una dintre propunerile fondului Elliott, deoarece afacerea este profitabilă şi furnizează diversitate geografică grupului.

NN Group îşi va reduce gradual expunerea la investiţiile cu randamente scăzute, ceea ce a recomandat fondul Elliott. Asigurătorul va renunţa la unele deţineri de bonduri guvernamentale în favoarea creditelor ipotecare, împrumuturilor şi activelor imobiliare.

NN Group, care raportează rezultatele financiare de două ori pe an, a înregistrat anul trecut un profit de bază de 1,8 miliarde de euro.

NN este o companie de asigurări şi managementul investiţiilor, activă în peste 18 ţări, cu o puternică prezenţă în Europa şi în Japonia. Grupul NN din România include activităţile NN Asigurări de Viaţă şi NN Pensii, companii lider pe pieţele de profil, şi NN Investment Partners, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale din România.