"GeCAD Group anunta vanzarea Axigen Messaging catre un grup format din patru antreprenori romani cu investitii in industria IT locala. Valoarea tranzactiei este confidentiala. Dezvoltarea Axigen a inceput in 2004, cu obiectivul de a furniza o tehnologie de top in domeniul comunicarii prin email, atat in Romania cat si global. In cei 10 ani de existenta, activitatea s-a extins la nivel international si tehnologia Axigen a ajuns sa fie adoptata de catre furnizori de servicii Internet, operatori telecom, institutii guvernamentale si companii de pe tot cuprinsul globului", se arata intr-un comunicat al GeCAD Group. 

Decizia iesirii din actionariatul Axigen Messaging a fost dorinta de a include societatea intr-un grup de integratori IT care sa ii permita un acces mai facil la clienti si proiecte complexe. 

"Aceasta este o decizie strategica pentru GeCAD Group si asigura totodata Axigen Messaging posibilitatea de a continua sa creasca si sa se dezvolte. Antreprenorii care au achizitionat Axigen au investit in mai multe companii tehnologice, printre care Modulo Consulting, un integrator de solutii profesionale IT, personalizate si complete", se spune in comunicat. 

Potrivit lui Georgescu, GeCAD se concentreaza pe companii Internet si eCommerce. 

"Sunt multumit ca Axigen se va dezvolta in mainile unor antreprenori romani tineri, care au experienta in proiecte de integrare a solutiilor IT la nivel global. Ma astept ca Axigen sa creasca exponential de acum inainte, primind un impuls puternic din partea noilor actionari, atat in activitatea de vanzari si marketing, cat si in cea de dezvoltare a unor noi tehnologii si servicii", a aratat Georgescu. 

Unul dintre cei patru antreprenori, Bogdan Moldovan, a afirmat ca Axigen este un produs de comunicare adresat atat furnizorilor de servicii de internet cat si organizatiilor care vor sa isi eficientizeze fluxul de comunicare si colaborare interna, ce are un potential mare si pe care il vom dezvolta in continuare. 

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Axigen Messaging, infiintata in anul 2012, are un capital social de 4,5 milioane de lei, controlat de fondatorul grupului GeCAD, Dan Radu Georgescu - 99,998% si Singh Diwaker - 0,002%, fost director general al Telemobil (Zapp) in perioada 1998-2002. 

Axigen Messaging a consemnat o cifra de afaceri de 196.273 lei in 2012. 

Cu peste 20 de ani de experienta in construirea unor companii tehnologice, Georgescu este unul dintre cei mai de importanti antreprenori locali in domeniul IT si fondatorul grupului de firme GeCAD. 

Tranzactia Axigen Messaging este a patra operatiune de acest fel realizata de Georgescu, dupa vanzarea antivirusului RAV catre Microsoft in 2003, a integratorului de solutii de plati electronice Gecad ePayment catre Naspers in 2010 si a furnizorului local de solutii si servicii pentru distributia electronica de software Avangate catre fondul american de investitii Francisco Partners in 2013.