PepsiCo va utiliza metoda bazată pe cantitatea de 100g/ml, deja implementată în mod voluntar în Regatul Unit și Irlanda.

Compania se numără printre primele care a introdus etichetarea de tip „semafor” în cele două zone, unde sistemul funcționează din 2014.

Prin acest sistem, PepsiCo oferă consumatorilor europeni informații importante și ușor de înțeles, care să-i ajute să facă alegeri în cunoștință de cauză, pe baza nivelului de nutrienți și a conținutului energetic total al alimentelor și băuturilor.

PepsiCo este una dintre companiile care se află în spatele dezvoltării sistemului de etichetare Evolved Nutrition Label, bazat pe schema existentă Reference Intake, cunoscută de 500 de milioane de consumatori din UE, care reflectă conținutul de nutrienți pentru o porție consumată.

Companiile implicate în Evolved Nutrition Label – Coca-Cola, Mondeléz, Nestlé, PepsiCo și Unilever – sunt de acord că lipsa definirii mărimii porțiilor, la nivelul Uniunii Europene, a dus la insuficienta înțelegere și susținere a proiectului și, în absența unui sistem de stabilire a dimensiunilor porțiilor în mod legal, au luat decizia de a suspenda testarea sistemului de etichetare, începând cu 20 noiembrie.

"Ne dorim să colaborăm cu alți stakeholderi pentru a ne alinia în dezvoltarea sistemului de etichetare interpretativă pe ambalajele de la nivelul UE și suntem pregătiți să împărtășim din învățămintele noastre legate de acest model pentru a susține procedura inițiată de UE. Între timp, invităm și alte companii care operează pe piața europeană să folosească, de asemenea, acest sistem bine definit de etichetare de tip „semafor”, pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare a acestui model în rândul consumatorilor", a declarat Silviu Popovici, președinte al operațiunilor PepsiCo din zona Europei şi Africii Subsahariene.

Produsele PepsiCo sunt consumate în peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume, de un miliard de ori pe zi. PepsiCo a generat peste 63 miliarde dolari venit net în 2016. Portofoliul PepsiCo este format dintr-o gamă variată de produse alimentare și băuturi, printre care 22 de branduri ce generează fiecare peste 1 miliard de dolari în vânzări de retail anuale.