Grupul a reiterat estimarile privind profitul operatiunilor de baza din acest an, dar anticipeaza ca ratele de schimb valutar vor avea un impact negativ de 2% asupra rezultatelor. In aprilie, PepsiCo estima acest impact la numai 1%.

Veniturile grupului au avansat cu 2,1%, la 16,81 miliarde de dolari. Veniturile pe segmentul alimentelor au urcat in regiunea Americilor cu 5,2%, la 6,03 miliarde de dolari, iar cele pe segmentul bauturilor au scazut cu 1,7%, la 5,26 miliarde de dolari.

Potrivit Bloomberg, rezultatele l-ar putea ajuta pe directorul general Indra Nooyi sa respinga presiunile exercitate de investitorul Nelson Peltz, de la Trian Fund Management, pentru achizitia Mondelez International (fosta Kraft Foods) sau pentru separarea activitatilor de productie de alimente de cele producatoare de bauturi, in scopul cresterii profiturilor actionarilor.

Peltz a afirmat saptamana trecuta, la New York, ca PepsiCo ar trebui sa cumpere Mondelez la un pret de 35-38 dolari pe actiune, intr-o tranzactie evaluata la pana la 67,8 miliarde de dolari. In ultimul an, PepsiCo si-a marit cota pe piata bauturilor si si-a mentinut dominatia pe cea a snack-urilor, in SUA.